Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF'nin Riva'da bulunan merkezinde başkan Mehmet Büyükekşi ile birlikte kameraların karşısına geçti.

İlk olarak söz alan TFF Başkanı Büyükekşi; "TFF'nin bundan sonraki çalışmaları hız kesmeden devam edecektir. Doğru bildiğimiz şeyleri yapmaya yönetim kurulumuzla beraber devam edeceğiz. Türk Futbol kamuoyunun fanatizmi bir kenara bırakmasını ve fair play yolundan ilerlemesini diliyorum." dedi.

'İKİ KİŞİ DAHA SORGUDA'

Büyükekşi'nin ardından söz alan Bakan Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan aldığı bilgileri paylaştı:

TFF'ye yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tüm camiaya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En büyük tesellimiz bu saldırıda kimsenin zarar görmemiş olmasıdır. Allah korusun. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gerekli inceleme başlatıldı. İki saldırgan gece saatlerinde yakalandılar. Onların sorguları devam ediyor. Az önce İçişleri Bakanımızla konuştum. Hem silahların incelemesi, hem de saldırganların sorguları devam ediyor. Bu olayla ilgili ek olarak iki kişinin daha sorgulandığını söyledi. Bundan sonra böyle bir saldırının yaşanmaması adına gereken tüm çalışmalar yapılacak. Tekrardan başkanımıza ve federasyonumuza geçmiş olsun diliyorum.

ARAMA YAPILDI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki binasına gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından dalgıç polisler silahı bulmak için derede ve sazlık alanda arama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yönetim kurulunun toplantı yaptığı sırada dün saat 17.45 sıralarında Riva Tesisleri’nin yakınında bulunan Çayağzı Deresi kenarından silahlı saldırıda bulunuldu. TFF binasında başkanlık ofisi ve hemen alt katında bulunan yönetim kurulu odasına 5 kurşun isabet ettiği ifade edildi. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen C.O ve O.G. gözaltına alındı. Bugün olay yerine gelen Deniz Liman Şube Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler saldırıda kullanılan silahı bulmak için sazlık alanda ve derede aramalar yaptı.