Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF'nin açıkladığı yeni yabancı kuralı ile ilgili açıklamalar yaptı.

TFF ve Kulüpler Birliği arasındaki olağanüstü toplantı sona erdi. Toplantı ardından Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ağaoğlu açıklamalar yaptı.

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları:

"Kulüpler olarak, pazartesi saat 14.00'te bir toplantı yapacağız. TFF de sağ olsun bizi o gün dinleyecek ve belki de aldıkları kararları gözden geçirebileceklerini düşünüyoruz."

"Türk futbolundaki her türlü sorunun tartışıldığı yer, TFF. Bugün de o toplantılardan birini gerçekleştirdik. Dün yapılan, bizim de tam olarak teyitlerimiz alınmadan yapılmış bir açıklama vardı."

"Verilen limitler var. Limitlerin ek süreçlerinin uygulanmayacağı bir süreç var. Geçen senelerden kaybettiğimiz ülke puanları var ve bu senelerde Avrupa'da yarışacak takımların ülke puanına katkı verebilmesi için daha başarılı bir süreci geçirmemiz gerekiyor."

"Limitlerimizde hoşgörü konusunda taleplerimizi ilettik. Çalışıyorlar. İnşallah verecekleri kararlar uygun olur."

"Hem ülke puanı hem pandemi hem de mevcut yüksek kontratlar nedeniyle bazı sıkıntılar var. Limitlerin gevşetilmesi, yabancı kuralı ve küme düşmeyle alakalı konular var."

"Türk futbolunu bizler temsil ediyoruz. Bizim TFF'yle uzlaşmamız gibi bir şey olmaması lazım. Türk futbolunu yukarı doğru çeken bir sistemin olması lazım."

Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları:

"Yabancı sınırındaki amaç, Türk futbolcularının yetişmesi. Yetiştiremediğiniz ve geliştiremediğiniz bir oyuncuyu Süper Lig'de sahaya sürmem mümkün mü? Sürersiniz ama oyuncuyu kaybetme ihtimaliniz çok yüksek. Rezerv lig oluşturulmalı."

"Yayıncı kuruluşla alakalı bitmeyen sıkıntılarımız var. Sürekli indirim talebi, bizi çok zor durumda bırakıyor. Bunda artık taviz vermeyeceğimizi izah ettik."

"Bundan 3 yıl önce 3 puana verilen para, 600 bin avroydu. Bugün 180 bin avroya düştü. Geliriniz düşüyor, giderleriniz sabit. Ödemelerimizin %80'i avro."

3 sene önceki gelirlerimizin 1/3'ünü alıyoruz, bunun de an çok zararını Anadolu kulüpleri çekiyor."