Geçtiğimiz günlerde bakanlıktan yapılan açıklamada PKK terör örgütünün varlığının sahalardan silinmesi için başlatlan sonbahar-kış operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonlarda görev alan komandolardan ise sevindirici bir haber geldi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde arama ve tarama çalışmaları yapan komandolar, teröristlere ait barınak ve tuzakları imha etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, örgütün son demlerini yaşadığını ve bu yıl yalnızca 42 kişinin örgüte katıldığını söyleyerek, "Teröristler ya teslim olacak ya kaçacaklar. Ya da etkisiz hale getirilerek bu ülke için tehdit olmaktan çıkacaklar. Başka çare olmamalı. Türkiye artık bu örgütlerin ensesine binmiştir." ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLERİN HAİN PLANLARI ENGELLENDİ

Ekiplerin Kuzey Irak'ın Zap Vadisi karşısındaki bölgede yaptıkları araştırmalarda 3 adet mayın, 2 adet el yapımı patlayıcı (EYP), çok sayıda yaşam malzemesi ve 4 adet sığınak bulundu. Buradaki patlayıcılar kimseye zarar vermeden önce METİ Timlerince imha edildi.

YA TESLİM OLACAK, YA KAÇACAK, YA DA ÖLDÜRÜLECEKLER

Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta güvenlik personeliyle bir araya gelerek burada net mesajlar verdi. Soylu, "Bu alçaklar kaçacak delik bulamamalılar. Neredelerse gidip, üzerlerine basmalıyız. Cudi'nin kalbine girdik. Şimdi Cudi'yi fellik fellik arayıp, taramalı, bunları bir daha buralarda yaşayamaz hale getirmeliyiz. Ya teslim olacaklar ya kaçacaklar ya da etkisiz hale getirilecekler. Başka bir yol yoktur ve olmamalı." ifadelerini kullandı.