Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri operasyon kapsamında terör örgütü PKK'nın neredeyse sonunu getirdi. Operasyonlarla pek çok teröristin leşi yere serilirken çok sayıda terörist de ikna yöntemiyle teslim oldu, pek çoğu da TSK'nın operasyonlarından korkarak ve terör örgütünün gerçek yüzünü görerek örgütten bir bir firar etmeye başladı.

Kandil'den gelen son bilgilere göre teröristler kendi aralarında da kavga etmeye başladı. 25 yaşındaki bir terörist, terör örgütü ele başı Murat Karayılan'ın telsizine sızdıktan sonra, "Ölüm korkusu seni de sardı, alçak adam." ifadelerini kullanıp kaçarak büyük bir kaosun fitilini ateşledi. 

TERÖR ELEBAŞLARINI ÖLÜM KORKUSU SARDI

TSK her operasyonuyla dosta güven, düşmana korku verrmeye devam ediyor. Öldürülen her bir teröristle, terör elebaşlarını ölüm korkusu sarıyor. Gelen bilgilere göre Kandil'de yıkım, dağılma ve kaos baş gösterdi. 25 yaşındaki bir terörist, hakkında ölüm emri verildiğini duyunca Karayılan'ın telsizine girerek terör elebaşına hakaretler yağdırdıktan sonra firar etti. O anları geçen haftalarda örgütten kaçıp teslim olan 24 yaşındaki Ö.K. anlattı.

21 TERÖRİST TSK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri, gerçekleştirdikleri operasyonlar kapsamında başında bir milyon TL ödül bulunan, ismi turuncu kategoride yer ralan PKK terör örgütünün sözde Van Başkale Sorumlusu; kod adı "Şevger Başkale" olan 25 yaşındaki Vedat Demir adlı teröristin grubunda yer alan 21 teröristi etkisiz hale getirdi. 

TERÖRİST HAKKINDA İNFAZ EMRİ VERİLDİ

PKK terör örgütü elebaşı Murat Karayılan, bu bozgundan terörist Vedat Demir'i sorumlu tuttu. Vedat Demir'in, Karayılan tarafından verilen talimatlara uymadığı suçlamasıyla terörist hakkında infaz emri verildi. Vedat Demir ise ölüm emrini duyunca örgütten kaçtı ve örgütün Kandil'de bulunan ana karargahına giderek "Roj" kod adı olan telsiz ile bağlantıya geçti ve Karayılan'a ağzına geleni söyleyerek hakaretler etti.

TELSİZDEN BAĞLANARAK KARAYILAN'IN ADINI ANONS ETTİ

Vedat Demir, buradaki telsizi kullanarak terörist elebaşıyla iletişim kurdu. Üç hafta öncesinde Kandil'den kaçıp sınır bölgesindeki güvenlik güçlerine teslim olan, kod adı "Muzur Madur" olan Ö.K., bu duruma şahit olduklarını bildirdi. Olayın yaşandığı gece istasyonda nöbet tuttuğunu ifade eden Ö.K, Vedat Demir'i telsiz kodu ve sesinden tanıdığını, Demir'in Karayılan'a bir notu olduğunu söylediğini belirtti.

"HEPİNİZİN CANI CEHENNEME" DEDİKTEN SONRA ÖRGÜTTEN KAÇTI

Telsizden konuşan Vedat Demir, terörist elebaşına sonunda ölüm korkusunu onun da tattığını hatırlatarak, "Sonunda sende ölüm korkusu yaşamaya başladın alçak adam. Ölenler şimdi mi umurunda oldu? Sen ve diğerlerinin derdi, ölenler çoğaldıkça sıranın size geldiğini anladınız. Size inandığım için ben de sizin kadar alçağım. Hepinizin canı cehenneme!" dedikten sonra örgütten firar etti. O anlara civardaki teröristler de şahit oldu.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜNDE ÖNEMLİ İSİMLER ÖLDÜRÜLDÜ

Gelen bilgilere göre Şengal ve Kandil bölgesinde son dönemlerde nokta atışlarıyla örgüt içinde önemli olduğu bilinen isimler öldürüldü. TSK'nın operasyonları kapsamında ağır kayıplar veren terörist lider kadrosunda ölüm korkusu ve panik yaşanmaya başladı.

Terör elebaşları da kayıplardan ötürü bölge ve grup sorumlularını suçladığından ötürü örgüt içinde kavgalar çıkmaya başladı. Teröristlerin, "Sorumlu adamın 3 tane koyuna dahi sahip çıkamıyor," "Senin sorumlu adamın bir haltı beceremiyor" şeklinde konuşarak kavga ettikleri belirlendi.

OPERASYONLAR BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'nin terörle mücadelesi kapsamında teröristlerin leşini bir bir yere seriyor. Çoğu terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilirken, örgüt içindeki dağılmanın ve kaosun ardından gözleri açılan teröristler de bir bir güvenlik güçlerine gelerek teslim olduklarını ifade ediyor. 

Sınır ötesinde, ülkenin içinde ve dışında devam eden operasyonlarla teröristler ortadan kaldırılmaya devam ediyor. Son dönemlerde örgütten kaçan terörist sayısı artış gösterirken, terörist elebaşları da ne yapacaklarını bilemeden suçu birbirlerine atıyorlar.