CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ortaya atılan "Suç ve suçluyu övme" iddialarının üstüne Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek kovuşturma işlemi için Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için talepte bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) üç genel başkan yardımcısının da içinde bulunduğu komisyon, Kılıçdaroğlu'nun demeçlerini incelemeye aldıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık da söz konusu iddialar doğrultusunda Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Kılıçdaroğlu hakkında 3 yıl hapis öngörülüyor

Sözcü tarafından yapılan habere göre meclise 10 sayfadan oluşan bir fezleke gönderildi. Bu doğrultuda eğer Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kaldırılırsa, hakkında TCK'nın 215 ve 218'inci maddelerine göre işlem yapılacak. Bahsi geçen maddeler, Kılıçdaroğlu'nun 3 yıl hapsini de öngörüyor.

Muhtar olarak dahi seçilemeyecek

Böyle bir durum söz konusu olduğunda Kılıçdaroğlu hakkında TCK'nın 53. maddesi de uygulanacak; böylece Kılıçdaroğlu'nun muhtarlık da dahil olmak üzere seçme ve seçilme hakkı elinden alınacak. 

TBMM tarihinde bir ilk yaşanıyor

Gelen bilgilere göre TBMM tarihi boyunca ilk defa bir partinin oluşturduğu komisyonun aracılığı ile ana muhalefet partisinin lideri hakkında bir fezleke hazırlandı.

Kılıçdaroğlu'nun 10 farklı konuşması incelendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından yapılan 10 farklı konuşmanın TBMM grup toplantısında gerçekleştiği, yedi farklı konuşmanın ise suç unsuru olmadığı belirlendi, bu sebeple işlem yapılmadı. Ancak iktidarın yargıyı siyasallaştırdığına ilişkin söylemlerde bulunan, belediyelere kayyum atanmasını ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk halini eleştiren Kılıçdaroğlu'nun demeçleri suç olarak kabul edildi.