Diyarbakır'daki avukat Merve Nur Doğan'ın elindeki uzun namlulu silahla birlikte teröristlerle çekilen bir fotoğrafı ortaya çıkmış, avukatın terör örgütü mensubu olduğu açık bir şekilde anlaşılmıştı.

Geçen ay tutuklanarak cezaevine gönderilen avukat hakkında istenen ceza belli oldu. Avukat Merve Nur Doğan için 75 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

AVUKAT HAKKINDAKİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

10. Ağır Ceza Mahkemesi, avukat Merve Nur Doğan hakkındaki iddianameyi kabul etti. İddianamede ayrıca Yıldırım-7 Şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik Operasyonu çerçevesinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiği bilgisinin yanı sıra avukatın bilgileriyle fotoğraflarının da bölgedeki aramalar sonucunda toprağa gömülü bir halde bulunan materyaller arasından çıktığı belirtildi.

FOTOĞRAFI TERÖRİSTİN ÜSTÜNDEN ÇIKMIŞTI

Terörden Arananlar Listesi'nde adı kırmızı kategoride yer alan, kod adı "Doktor Amara" olan Müzeyyen Aydınlı adlı terörist, Lica ilçesi kırsalında öldürülmüş, teröristin üzerinden çıkan fotoğraftaki avukatın Merve Nur Doğan olduğu ortaya çıkmıştı.

FOTOĞRAFIN MONTAJ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Sanık, mahkemedeki savunmada fotoğraflardakinin kendisi olmadığını, baş bölümünün kesilerek uzun namlulu silahları tutan bir bedenin üzerine montajlandığını iddia etti.