Halihazırda cezaevinde bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden yaptığı son açıklamalarda sokak eylemleri için çağrıda bulunmuştu. Onun izinden giden terörist kardeşi Nurettin Demirtaş da benzer bir çağrıda bulundu. Şiyar kod adıyla bilinen terörist Nurettin Demirtaş, siyasi uzantısı HDP'den beklediği etkiyi alamayınca sokak eylemlerine ilişkin çağrı yapmaya başladı.

ÇAREYİ SOKAK EYLEMLERİNDE BULDU

Güvenlik güçlerinin başarıyla yürüttüğü operasyonlarla, ayrıca ikna yöntemi ile doğru yola dönen teröristlerin bir bir PKK terör örgütünden ayrılmasıyla şehirde ve dağda eylem yapamayan PKK terör örgütü, sokak eylemleri için çağrı yapıyor. Terörist Nurettin Demirtaş, "Legal siyasal zemine takılıp kalmamak gerekir. Legal alan yapmazsa kimse yapmaz denilemez. Legal alan sadece sokakta olamaz. Sokaktan kopuk da olamaz. Halk savaşı sokakta başlar! Faşizm sokakta yenilir!" alçak bir çağrıda bulunarak Kobani eylemlerine benzer sokak eylemleriyle sözde başarıya ulaşacaklarını belirtti.

Özellikle üniversite öğrencilerini kışkırtıyor

Terörist Demirtaş özellikle üniversitede eğitim alan öğrencileri kışkırtmaya çalışıyor ve onların sokak eylemlerine liderlik etmesini istiyor. Ülkedeki huzur ortamından açık bir şekilde rahatsız olduğunu belirten Demirtaş, üniversite gençlerinin onun çağrısına kulak asmamalarından şikayetçi.

 

 

NURETTİN DEMİRTAŞ'IN SİCİLİ...

Terörist Nurettin Demirtaş'ın adı Terör Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alıyor. Demirtaş'ın toplamda 3 aranma kaydı var. Söz konusu suçlar, "askerlikten kurtulmak için hile yapmak", "resmi belgede sahtecilik", "silahlı terör örgütüne üye olma" olarak listeleniyor.