Terörden arananlar listesinde adı 'kırmızı kategoride' yer alan Türkiye'deki sözde önemli PKK mensubu terörist İsmail Sürgeç, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu kapsamında etkisiz hale getirildi. Teröristin ailesine taziye ziyaretinde bulunan HDP'lilerin ardından söz konusu aileden 3 kişinin daha terörist olduğu ve farklı tarihlerde öldürüldükleri ortaya çıktı. Terörist Sürgeç'in bir kuzeni ve iki ağabeyinin de terör örgütü mensubu olduğu öğrenildi.

TERÖRİSTİN AĞABEYİ KAZIM SÜRGEÇ

PKK'nın dağ kadrosunda yer alan 46 yaşındaki İsmail Sürgeç adlı terörist, 25 yıldır örgütteydi. Teröristin ağabeylerinden Kazım Sürgeç'in de bir terörist olduğu, 1985 yılında Siirt Eruh'ta çıkan bir çatışmada beraberindeki 7 teröristle birlikte öldürüldüğü ortaya çıktı.

Yine teröristin bir diğer ağabeyi, kod adı "Aydın Dersim" olan Çetin Sürgeç de 1997 yılında, güvenlik güçleri tarafından Sivas'ta öldürülmüştü.

Teröristin diğer ağabeyi, kod adı "Hasan Dersim" olan Hüseyin Sürgeç de Muş'ta çıkan bir çatışmada yaralı olarak ele geçirildi ve 4 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. 

İsmail Sürgeç'in kuzeni Özlem Sürgeç ise TKP/ML TİKKO örgütünde silahlı faaliyet yürütüyordu. 1994 yılında güvenlik güçleri ile Erzincan'da bir çatışmaya girdi. Burada güvenlik güçleri tarafından öldürülen teröristin babası Hıdır Sürgeç ise terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklıktan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Elbistan cezaevinde ölmüştü.

HDP'liler terörist ailesine taziyeye gitmişti

Kısa zaman önce öldürülen İsmail Sürgeç'in ailesi, HDP'liler tarafından ziyaret edilmişti. HDP'li üyeler burada terörist ailesine taziyede bulundu.