PKK terör örgütü elebaşı Murat Karayılan, İsrail basınında aşırı sağcı bir gazete olan Jerusalem Post'a yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terörist Karayılan, konu Kürt meselelerine gelince CHP'nin, AK Parti ile aynı fikirde olduğunu, ancak partinin Cumhur İttifakı'na karşı olmasından ötürü diğer meselelerde CHP ile aynı düşündüklerini ifade etti.

PKK'NIN SÖZDE KOMUTANLARI ÖLDÜRÜLDÜ

Terörist elebaşı Karayılan, son dönemlerde Türkiye tarafından yürütülen terörle mücadele operasyonlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin kullandığı silahlı insansız hava araçlarının (SİHA), terör örgütü PKK'ya son zamanlarda çok ağır fatura kestiğini belirten Karayılan, örgütün içindeki birkaç sözde komutanın da öldürüldüğünü söyledi.

KÜRT MESELESİNDE CHP'NİN ONLARDAN FARKI YOK

Kendisine yöneltilen, "Mustafa Kemal Atatürk'ün ideallerine katılmıyorsunuz ancak Atatürk'ün vizyonuna çok daha fazla bağlı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gibi partilere şu sıralar daha mı yakın duruyorsunuz?" sorusuna karşılık şu yanıtı verdi:

Konu Kürt meselesine geldiği zaman CHP, AK Parti ile aynı şeyleri düşünüyor. Fakat CHP; MHP ve AK Parti ortaklığına karşı durduğu için başka meselelerde biz de CHP ile aynı şekilde düşünüyoruz. Ancak bununla beraber konu Kürt meselesine geldiğinde, CHP'nin de Cumhur İttifakı'ndan fazla farkı yok.