PKK terör örgütüne yönelik olarak başlatılan kış öncesi operasyonları kapsamında; güvenlik güçlerinin iç güvenlik harekatları tüm hızıyla devam ediyor. Güvenlik güçleri başarılı operasyonlar kapsamında terörle arananlar listesinde adı kırmızı listede yer alan pek çok teröristi etkisiz hale getirmeyi başardı. O teröristlerden biri de Cumhur Sinan Okutulmuş adlı teröristti.

Fotoğraf: Öldürülen terörist Cumhur Sinan Okutulmuş

TERÖRİST İSMAİL SÜRGEÇ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Hatırlanacağı üzere, Tunceli'de PKK terör örgütünü özde Dersim sorumlusu olarak görev yapan İsmail Sürgeç ve kuryesi güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu kapsamında öldürülmüştü. Aynı operasyondan yeni bir gelişme olduğu aktarıldı. Gelen bilgilere göre, TİKKO'nun sözde bölge sorumlusu olan Cumhur Sinan Okutulmuş da aynı operasyonla etkisiz hale getirildi.

TERÖRİSTİN ASLINDA ÖLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Daha önceki duyurularda, terörist Okutulmuş'un Tunceli'nin Ovacık ilçesinde gerçekleşen 2 yıl önceki operasyonda; beraberinde 6 terörist ile birlikte etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu. Ancak otopsi ve DNA testi sonuçlarıyla cesedin aslında başka bir teröriste ait olduğu belirlenmişti. Gerçek ortaaya çıkınca, terörle arananlar listesinde adı turuncu listede 600.000 TL ödülle geçen terörist Okutulmuş kırmızı listeye aktarılmış, başına 10 milyon TL ödül konmuştu.