Aralarında HDP'li ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 12 kişinin geçtiğimiz dakikalarda Elbistan Adliyesi'ne getirildiği  öğrenildi. "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "terör örgütü üyesi olmak" suçlarıyla geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar ile gözaltına alınan 12 kişi, geniş güvenlik önlemleriyle Elbistan Adliyesi'ne geldi. Söz konusu şüpheliler, terör savcısı tarafından sorgulanacak.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

İstihbarat birimleri tarafından gerçekleştirilen teknik ve saha çalışmaları neticesinde, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde ekiplerin daha önceden tespit ettiği 12 adrese baskın yapıldı. Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan izin doğrultusunda geçtiğimiz gün operasyon gerçekleştiren JÖH ekipleri, terör örgütü propagandası yapan ve örgüt üyeliği bulunan 12 kişiyi gözaltına aldı. 

Terör savcısı tarafından sorgulanacaklar

Jandarmadaki işlemlerin sona ermesiyle birlikte şüpheliler adliyeye getirildi. Ekipler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Gelen son dakika bilgisine göre söz konusu şüphelilerin terör savcısı tarafından sorgulanacağı öğrenildi.