Terörden Arananlar Listesi'nde "turuncu" kategoride yer alan, kod adı "Baver-Çektar" olan PKK terör örgütü mensubu terörist A.H. ve yine turuncu kategoride arana, kod adı "Rezzan Erzingan" olan G.D. adlı teröristler, İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ekiplerinin operasyonu sonucunda yakalanarak ifade vermek üzere emniyet şubesine getirildi.

Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Edirne'de enselendi

A.H. isimli terörist, 6 Eylül 2020 tarihinde Amasya'da yakalanmıştı. G.D. isimli teröristin ise bu A.H. ile birlikte hareket ettiğini öğrenen ekipler, teröristi yakalamak için operasyon başlattı. Ağustos ayına kadar terör örgütünün Erzincan ve Tunceli yapılanmasında faaliyet yürüttüğü belirlenen G.D., 23 Eylül tarihinde Edirne'den Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı esnada yakalandı.

TÜRK İHA'LAR TERÖRİSTLERE NEFES ALDIRMIYOR

Yakalanan teröristler, örgüt içindeki sıkıntıları itiraf etti. Örgütün teröristlere herhangi bir destekte bulunmadığını belirten teröristler, ciddi derecede erzak ve mühimmat problemi yaşadıklarını söylediler. Ayrıca sahada Türk İHA'larla yapılan operasyonlar kapsamında büyük baskı altında kaldıklarını, örgüt mensuplarının kaçmak için an kolladıklarını belirttiler.

Söylediklerine göre teröristler örgütle bağlarını koparıp yurt dışına kaçmak istiyor. Güvenlik güçlerinin operasyonları kapsamında örgüte katılımın da ciddi derecede azaldığını ve durma noktasına geldiğini anlatan teröristler de örgütten kaçmaya çalıştıklarını belirttiler.