Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmiyle bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır. Devletin hataları elbette olmuştur ama bölücü örgüt aleni bir ihanetin, hepimizi birden hedef alan karanlık bir senaryonun maşalığını yapmıştır” açıklamasında bulundu.

Son 21 yılda gerçekleştirdikleri demokrasi ve kalkınma devrimiyle, içerideki ve dışarıdaki tüm unsurlarıyla bu sinsi oyunu bozduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de güney sınırlarımız boyunca oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoruyla, etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz. Türkiye’yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriyle sınırlarımız arasına set çekerek hem emperyalistlere hem maşalarına mesafe koyuyoruz” diye ekledi.

“OYUNU TERSİNE ÇEVİRDİK”

Bu noktaya kolay gelmediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi mücadelemizi kendi imkânlarımızla yürütecek seviyeye gelmek için çok çalıştık, çok fedakârlık yaptık. Hamdolsun emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Daha düne kadar bu ülkenin kaynaklarını sömürmek için bize uçağından tankına, helikopterinden radarına envaiçeşit savunma sanayi ürünü pazarlayanlar şimdi bizim ürünlerimize talip olmaya başladı. Yıllarca ülkemizi pazar, insanımızı ucuz iş gücü, topraklarımızı ucuz ham madde kaynağı olarak görenler, şimdi bizim pazarımız hâline dönüştü. Yani, oyunu tersine çevirdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Şayet; istikrar ve güven iklimimizin zarar görmesine engel olursak, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarsak, aramıza fitne sokmak isteyen muhterislere fırsat vermezsek, sahip olduğumuz imkânları çok çalışarak fırsata dönüştürürsek emin olun, Allah’ın izniyle, daha fazlasını gerçekleştireceğiz. Siz bakmayın felaket tellallığı yapanlara. Türkiye’nin önü de, ufku da, bahtı da açıktır. Hiç kimse merak etmesin, Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır. Artık sadece daha kararlı değil, aynı zamanda daha güçlüyüz.”