FOX TV’de katıldığı programda Baykar’ı ve İHA/SİHA’ları hedef alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gelen tepkiler üzerine geri vites yaptı.

Babacan "Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz." dedi.

SİHA devi Baykar Teknoloji firmasına "dokunacakları"na dair ifadesini düzeltme yoluna gitmeyen, devam eden yerli ve milli savunma sanayii projelerine destek olacaklarını söyleyemeyen Babacan, "Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkese fırsat tanımaya kararlıyız" demekle yetindi.

Baykar firmasına yönelik "Devletin imkanları aşağı yukarı tek bir şirkete aktarılıyor" sözlerini belgelendiremeyen Babacan, "Savunma sanayi de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız.  Savunma sanayinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz." dedi.

Babacan, "Biz, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir koşulda vazgeçmeyiz. Tüm sanayicilerimizle ilişkimiz aynı yakınlıktadır. Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz." sözleriyle Baykar'a imtiyaz tanındığı imasını ise sürdürdü.