Telegram kimin? Telegram nedir? İşte Telegram indir link (Android-IOS). Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın tepki çeken gizlilik sözleşmesi kararı sonrası özellikle Türkiye'deki kullanıcıların birçoğu farklı uygulamalara geçmek için alternatif arayışlarına başlamıştı. Bbu uygulamaların en başında Telegramda, BiP ve Signal uygulamaları geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Telegram kullanmaya başladığının açıklanmasının ardından birçok kişi Telegram kimin? Telegram nedir? aramaları yapmaya başladı. Peki Telegram güvenli mi?

Telegram nedir?

Telegram uygulaması, tıpkı WhatsApp gibi internet üzerinden mesajlaşma, fotoğraf ve video gönderme uygulamasıdır.

Telegram kimin? 

Merkezi Londra'da bulunan uygulama, 2013 yılında Rus bilgisayar programcıları Pavel Durov ve Nikolai Durov isimli iki kardeş tarafından kuruldu. Uçtan uca şifreleme özelliğiyle birçok özelliği bünyesinde barındıran uygulama, diğer mesajlaşma programlarından farklı olarak binlerce kişinin katılabildiği grupların oluşturulmasına imkan tanıyor. Açık kaynak kodlu uygulamanın kullanım şartlarında yasal olmayan amaçlarla kullanılamayacağı belirtiliyor. Ancak uzmanlar, uygulamanın korsan içeriklerin merkezi haline geldiğini, illegal veri paylaşımı yapanlar, yasa dışı faaliyetler yürütenler ve borsa manipülatörleri gibi kötü amaçlı kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını aktarıyor.

Telegram indir (Android ve IOS)

Telegram uygulamasını Android cihazlarınızda yüklemek için aşağıdaki linke tıklayın

Telegram indir (Android)  - TIKLA

Telegram uygulamasını IOS cihazlarınızda yüklemek için aşağıdaki linke tıklayın

Telegram indir (IOS)  - TIKLA