Koronavirüs döneminde uzaktan eğitim gören öğrencilerin telafi derslerinin nasıl olacağı merak konusu. Okullarda yazın telafi dersleri nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bir yandan okulların 1 Haziran itibariyle yüz yüze eğitime geçip geçmeyeceği konusu ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Bir yandan da 1 buçuk senedir süren uzaktan eğitim sürecinin telafi programını netleştirmeye çalışıyor.

Telafinin nasıl olacağı merak konusu. Okulların Haziran Temmuz’da kapalı kalıp Ağustos'ta açılması ve telafi programının Ağustos ayı itibariyle uygulanması doğrultusunda.

Telafinin eğitim müfredatı üzerinden yapılması da isteniyor. Yani okullarda eğitim sürecinde görülen derslerin içeriklerinin de kusurları giderme şeklinde yapılması isteniyor.

TATİL ADRESİNDE TELAFİ

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ömer İnan, yaz dönemi çerçevesinde nasıl bir telafi olacak ona dair ayrıntılar anlattı.

Buna göre isteyen öğretmen ve öğrencilere ikametlerinin olduğu yerlerde, ilaveten tatil adreslerinde telafi derslere katılma hakkı tanınacak. Yani okulun olduğu kentte olma koşulu olmayacak.

Telafi programında sanat, Spor ve kültürel etkinlikler amacıyla da imkanlar oluşturulacak. Öğrentmenler bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden vazife alabilecek.