Söz konusu karar CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nu rahatsız etti. Terör saldırısı sonrası alınan tedbirleri "korku" olarak lanse eden Kaftancıoğlu'na vatandaşlardan tepki gecikmedi.

Teröre ve teröristlere verdiği destekle tanınan Kaftancıoğlu'nun geçtiğimiz yıllarda yaptığı paylaşımlar tekrar gündeme geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında İstiklal Caddesi'nde huzur ve asayişin korunması amacıyla alınması gereken önlemlere ilişkin bir "Genel Emir" yayınladı.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 81 KİŞİ YARALANDI

24 Kasım 2022 tarih ve 2022/1 Sayılı Genel Emir'de "Tarihi, ekonomik, sosyal, kültürel ve turistik faaliyetlerin en yoğun şekilde icra edildiği Beyoğlu İlçemizin İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı sonucunda maalesef 81 kişi yaralanmış, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Yaklaşık 1.400 metre uzunluğunda ve ülkemizin en yoğun yaya trafiğine sahip durumda bulunan İstiklal Caddesi'nde faaliyet gösteren mağaza işletmecileri, esnaflar, mesleki teşekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapılan tüm istişarelerde ortak talep; tramvay ulaşımı ve yaya trafiğinde akışın sağlanması ve sürekliliğin korunması olmuştur.

İŞTE MADDE MADDE ALINAN YENİ ÖNLEMLER

Öte yandan, kamu düzeni ve esenliği ile genel asayişin sağlanmasında da aynı hususun kritik önem teşkil ettiği değerlendirilmektedir" denildi. Bu kapsamda İstiklal Caddesi'nde alınan yeni önlemler şu şekilde belirtildi:

- Herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela vb. konulmasına, - Stant kurulmasına, - Sergi açılmasına,

- Seyyar satış yapılması ve satış tezgâhı konulmasına, - Sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine, - Toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına, - Hanutçuluk faaliyetlerine, - Ve benzerlerine, Kesinlikle izin verilmeyecektir"

Söz konusu açıklama CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nu rahatsız etti. Tedbirlere ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım yapan Kaftancıoğlu, "Eskiden Taksim Meydanı'nı abluka altına alırlardı. Nasıl bir korkuysa, Taksim bölgesini tümden kapatmışlar." ifadelerini kullandı.

Terör saldırısı sonrası alınan tedbirleri "korku" olarak lanse eden Kaftancıoğlu'na vatandaşlardan tepki gecikmedi.