Son dönemlerde İslamofobik hamleleriyle gündeme gelen Fransa'da, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkenin marketlerinde bulunan helal gıda ürünlerine özel reyonlar olmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Daha önceden hakkında tecavüz soruşturması açılan Bakan Darmanin, BFMTV kanalında yaptığı açıklamalarda, marketlerde sadece helal gıda ürünlerine özel reyonların olmaması gerektiğini söyledi.

İSLAMOFOBİK FRANSA'NIN KARNESİ

Bakan Darmanin, skandal açıklamalara değindi. Ülkede Peygamber Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yayımlanmasında bir sorun olmadığını ve bunların öğrencilere gösterilebileceğini, ders olarak okutulabileceğini ileri sürdü. 

Darmanin ayrıca son 3 yılda Fransa'da camiler dahil 358 yerin İslamofobi sebebiyle kapatıldığını, 428 yabancının ülkeden çıkarıldığını belirtti. 

İslamofobik Fransa'da Müslüman sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskı ve baskınların da son günlerde artış gösterdiği biliniyor.

 

 

Cami ve İslamofobi ile mücadele eden kuruluşları kapatacaklar

19 Ekim tarihinde bir açıklama yapan Darmanin, Barakacity, Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi başta olmak üzere bir cami, pek çok dernek ve sivil toplum kuruluşlarına mühür vurulacağı açıklamasını yapmıştı.