Dijitalleşme yolculuğunda geleneksel bankacılık uygulamalarının dışına çıkarak yenilikçi ürün ve hizmetlere odaklanan Türk Ekonomi Bankası (TEB), müşterilerinin vadeli ticari alacaklarını finanse etmeyi hedefleyen yeni ürünü “e-Fatura Kredisi”ni hizmete sundu. Bu sayede, TEB müşterileri e-Fatura alacakları karşılığı fatura tahsilat vadesini beklemeden nakit ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, KOBİ müşterilerinin net işletme sermayesi ihtiyaçlarını hızlı ve pratik bir şekilde gidermeye yönelik geliştirilen e-Fatura Kredisi ürünü hakkında şunları söyledi: “TEB olarak ürün çeşitliliğimiz ve müşteri merkezli yaklaşımımız doğrultusunda müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her zaman yanlarında ve onların çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz. Pratik başvuru ve kullanım kolaylığı sunan ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin beklentilerini dikkate alıyor, sürdürülebilir projelere öncelik veriyoruz. Yeni hizmete aldığımız robotik çözümlerle desteklenen ve uçtan uca otomasyon ile kredi kullanım imkanı sağlayan e-Fatura Kredisi operasyonel süreç ve prosedürlerin sadeleştirildiği, müşterimize zaman kazandıran bir ürün. Fatura borçlusunun mutabakatına ihtiyaç duymaksızın finansmana ulaşım kolaylığı sağlayarak müşterilerimizin kısa vadeli işletme sermayesi ihtiyaçlarını gidermek bizim için önemli. Yeni nesil teknolojiler ve dijital çözümler ile geleneksel yöntemlerin dışına çıkan, müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran banka olma hedefimizde kararlı bir şekilde ilerliyoruz.”

Projeye uluslararası organizasyonlardan iki ödül birden

TEB’in uçtan uca otomasyon ile müşterilerine zaman kazandırdığı ve finansmana erişim kolaylığı sağladığı e-Fatura Kredisi, alanında saygın global kuruluşlardan Stevie Awards tarafından “İşletmeler İçin Ürün İnovasyonu” kategorisinde altın ödüle layık görülürken, Global Business Excellence Awards tarafından (Küresel İş Mükemmelliği Ödülleri) “En İyi İnovasyon” kategorisinin kazananı oldu.