MUSİAD Expo Fuarı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) gerçekleştirdiği toplantının ardından ilk değerlendirmeyi yaptı. Merkez Bankası'nın yeni faiz kararına ilişkin konuşma yapan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin hem ekonomik sıkıntılarını hem de sağlık ile ilgili sorunların sorunlarını hep birlikte dayanışma ve işbirliği içinde ilerleyerek açabileceklerini söyledi.

"HERKESE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Herkese önemli görevler düştüğünü anımsatan Başkan Erdoğan, Merkez Bankası, Hazine ve Maliye Bakanlığı, özel sektör ve diğer kamu kurumlarının bu noktadan sonra daha güçlü bir şekilde çalışacaklarını beyan eden ederek özgürlüklerin ve demokrasinin çıtasını yükseltecek hazırlıklar yaptıklarını belirtti. 

Başkan Erdoğan daha önce de söylediği gibi yeni reformlar için de hazırlıklar yaptıklarını bir kez daha hatırlattı. Türkiye'yi yeni yükseliş dönemine sokmakta kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, yeni yargı paketlerine ilişkin hazırlıkların devam ettiğini ve bu konuların kısa sürede Meclis'e getirileceğini söyledi.

"HERKES FEDAKAR DAVRANMALI"

Başkan Erdoğan, şu aşamada herkesin fedakâr davranması gerektiğini vurgulayarak faiz artırımı kararını da bu çerçeveden değerlendirdiğini açıkladı. Hedeflerinin faizlerin aşağı inmesine zemin hazırlamak olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, faizin bir sebep, enflasyonun ise netice olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Faizin; paradan para kazanmak suretiyle insanlara sömürmek olduğunu anlatan Başkan Erdoğan, ekonomi alanındaki yeni yönetimle birlikte tüm dikkatlerini bu noktaya yönelterek Türkiye'yi bulunduğu kronik sancıdan kurtaracaklarını açıkladı.