Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na yeni başkan ataması geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Bu bağlamda Naci Ağbal, yeni Merkez Bankası Başkanı olarak atandı.

İlk açıklamasını yapan Ağbal, mevcut beklentilerin ve durumların gözlem sürecine gireceklerini ve 19 Kasım'daki Para Politikası Kurulu toplantısı yapılıncaya kadar gelişmeleri yakın olarak takip ederek gerekli politika kararlarının alınacağını duyurdu.

Temel amaç fiyat istikrarı

TCMB olarak temel amaçlarının fiyatlarda istikrar sağlayarak bunun sürdürülmesi olduğunu ifade eden Ağbal fiyat istikrarı temel amacına hizmet ederek tüm politika araçlarının kararlı bir şekilde kullanılacağını açıkladı. Para politikasında güvenilir, şeffaf ve hesap verebilir şekilde çalışacaklarını söyleyen Ağbal, iletişimin bu ilkelerle güçlendirileceğini de açıkladı.

Murat Uysal görevden alınmıştı

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nda pek çok yeni atama gerçekleşmişti. Eski Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınmış, yerine Cumhurbaskanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı ve eski Maliye Bakanı olan Naci Ağbal atanmıştı.