Bugünün 29 Ekim 2020 Cumhuriyet Bayramı olması sebebiyle yurdun dört bir yanında büyük bir coşku var. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu coşkuya katılarak Cumhuriyetin 97. yılı kutlamaları için birer mesaj bıraktılar.

ŞENTOP: GIPTAYLA BAKILAN BİR YÜKSELİŞ

TBMM Başkanı Şentop, milli iradenin üstünlüğünün tartışılmaz olduğuna vurgu yaparak halkın da katılımıyla her geçen gün daha büyük hedeflere ilerleyerek dünyanın gıptayla baktığı bir yükselişe imza atan Cumhuriyetin 97. yaşını kutladı. Türkiye Cumhuriyeti, asra yaklaşan tecrübesi ve birikimiyle çok değerli olduğuna dikkat çeken Şentop, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak; kahramanlara, şehitlere rahmet ve şükran dileyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

OKTAY: 100. YILA GURURLA YÜRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımla Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Oktay, 97 yıldır istiklale sahip çıktığımızın vurgusunu yaparak 100. yıla gururla yürüdüğümüzün altını çizdi. Oktay, "Cumhuriyeti canı pahasına kuranlardan emanet aldık, bu inanç ve bağlılıkla ona ebediyen sahip çıkacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Ekim 2020 Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Twitter'dan videolu bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında, "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! CumhuriyetBayramı’mız kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.