Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclisi'ne seslenerek önemli mesajlar verdi. Ermenistan'ın savaş suçu işlediğine parmak basan Şentop, haydut devletin sivil ve masumları öldürmeyi bir devlet politikası haline getirdiğini söyledi. 

ERMENİSTAN SİVİLLERİ KATLETMEYE DEVAM EDİYOR

Şentop, Ermenistan'ın Azerbaycan'la başa çıkamadığından ötürü sivilleri katletmeye devam ettiğinin altını çizerek dünyaya seslendi. Bu kalleşliğe sessiz kalan dünya ülkelerine sitem eden Şentop, "Bu çok açık savaş suçudur. O zaman dünyaya sormak lazım, bunu lanetlemeyecekseniz, neyi lanetleyeceksiniz? Ermenistan desteklenmeye devam ederse Kafkasya'daki tüm ülkeleri tehdit eder hale gelecektir. Bu tehlikeli oyunu Ermenistan'a kol kanat gerenler durdurmalıdır." dedi.

ERMENİSTAN, KARABAĞ'I TERK ETMELİDİR

TBMM Başkanı Şentop, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan derhal çekilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yangına körükle gidenler ateşten nasibini alacaktır. Kafkasya'daki çözümsüzlük, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ ve çevresindeki işgali sürdükçe devam edecektir." dedi.