Nane A vitamini bakımından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra kalsiyum, magnezyum, potasyum, folat ve omega-3 yağlarını da bol miktarda barındırır.

Metabolizmayı hızlandırması, sindirim sistemini düzenlemesi, ağız kokusunu gidermesi ve daha birçok rahatsızlığa çare olmasıyla bilinen nane, taze olarak günlük tüketildiğinde mucizeler saçıyor.

Taze nane yapraklarına birkaç damla limon sıkarak tüketmenin faydaları, alternatif tıp meraklıları tarafından sıklıkla araştırılıyor.

İşte taze nane yemenin süper ötesi faydaları...

HER GÜN TAZE NANE YEMENİN FAYDALARI

Taze nane, ciltteki sebumu kontrol eden salistik asit ve A vitamini açısından zengindir. Nane yapraklarının üzerine birkaç damla limon sıkarak yediğinizde cildinizin sebum dengesi sağlanacaktır ve daha az yağlanacaktır.

Güçlü antiinflamatuar özellikleri sayesinde nane yaprakları yaraların, kesiklerin ve sivrisinek ısırıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Nane tüketmek, yaraların hızlıca onarılmasını sağlar.

Nane, ciltteki leke ve kızarıklık oluşumunu önleyen antiseptik özellikler bakımından zengindir. Taze nane yapraklarını tüketmek, cildi güneş lekelerinin oluşumundan koruyabilir.

Nanede bulunan rosmanirik asit maddesi ferahlatıcı bir etki sağlar. Bu sayede her mevsim yaşanan solunum yolu hastalıklarında taze nane hem solunum yollarını temizler hem de iltihaplanmaları önler.

Nane içerdiği mentol sayesinde yaşanan hazımsızlık gibi sindirim sorununa iyi gelir.