Yeni bir partnerle çıkılan ilk romantik tatil, bireylerin yaklaşık yüzde 60'ı tarafından gerçekten uyumlu olup olmadıklarını keşfedebilecekleri bir "ya batmak ya çıkmak" testi diye görülüyor.

Araştırmaya göre çiftler, bütün günü ve geceyi beraber geçirmenin korkunç bir "soğuma" hissine yol açmasından ve partnerlerinden gerçekten hoşlanıp hoşlanmadıklarını sorgulamalarına neden olmasından endişe ediyor.

Tui Blue tarafından yaptırılan araştırmaya göre, tatile çıkan yeni çiftlerin en büyük üç korkusu arasında uyurken horlamak (yüzde 29), partnerin yanında gaz çıkarmak (yüzde 29) ve aynı banyoyu paylaşmak (yüzde 26) yer alıyor.

Bireylerin partnerlerine karşı ilgilerini kaybetmelerinden endişelendiği diğer konular arasında ne kadar dağınık olduklarını öğrenmek (yüzde 20) de yer alıyor. Aileyle yakın ilişki içinde olmak yanlış bir şey olmasa da katılımcıların yüzde 13'ü partnerlerinin her gün ailelerini FaceTime'la görüntülü aradığını öğrenmenin ilişki durumlarını sorgulamalarına neden olacağını söylüyor.

İlişki bilimi uzmanı Paul Brunson, sevdiğin biriyle tatile çıkarken yaşanılan stresin gerçek bir sorun olabileceği konusunda hemfikir. Married at First Sight ve Celebs Go Dating gibi TV programlarında yer alan Brunson, "Yeni çiftlerin çoğu için birlikte çıkılan ilk seyahat heyecan verici ancak sinir bozucu bir adım" dedi.

Birlikte çok fazla zaman geçirmenin, birbirlerinin muhtemel sinir bozucu ya da alışılmadık huylarını ortaya çıkarmasından ya da daha da kötüsü 'soğuma' hissine neden olmasından endişe duyulabilir.

Yeni erkek ya da kız arkadaşla seyahate çıkma endişesi yaş ilerledikçe artıyor. 18-65 yaşındaki 2004 yetişkinle yapılan ankete göre 56-65 yaşındakilerin yüzde 41'i büyük bir tatil rezervasyonu için ilişkinin 6. ayından sonrasını bekliyor.

18-35 yaşındaki bireylerin ilişkilerini hızlıca test etme eğilimleri daha yüksek yani bir seyahatin sonucunda ilişkilerinin iyiye gidip gitmeyeceğini ya da dibe vurup vurmayacağını görmek için zaman kaybetmiyorlar. Araştırmaya göre bu yaş grubundakilerin yüzde 20'si sevgili olduktan sadece iki hafta sonra tatil hakkında konuşuyor.

Brunson'a göre, tatile çıkmaya karar verdikten sonra geri döndüğünüzde terk edilme (ya da terk eden kişi olma) olasılığını en aza indirmek için yapabileceğiniz şeyler var.

Bunlardan biri, çatışmayı en aza indirmek ve birlikte eğlenme şansını en üst düzeye çıkarmak için her iki tarafın da ilgi alanlarına uygun bir tatil programı seçmek.

TV programlarının ilişki gurusu, "Yeni çiftlere yardımcı olmak için Tui Blue'yla birlikte çalışarak ilk kez tatile çıkanların streslerini ortadan kaldırmak amacıyla 'çiftlerin tipik tatil kişiliklerini' belirledik" diye ekledi.

Aşçılık dersi alarak yeni beceriler öğrenen 'yaratıcı keyfine düşkünler'den, birlikte şnorkelle yüzme veya kano gibi cesaret gerektiren aktiviteler yaparak kendilerini zorlayan 'maceracı ruhlara' kadar uzanan tatil kişiliğinizi belirledikten sonra bir çift olarak ilk seyahatinizin başarılı olmasını sağlamak için kişiselleştirilmiş programlara erişebilirsiniz.