Pakdemirli, son 18 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma politikasının benimsenmesiyle daha yoğun bir çalışma temposuna giriştiğini söyleyerek afet zamanlarında vatandaşın durumunun kontrol edilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Pakdemirli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Orman teşkilatı olarak 500 km üzerinde yol tamiratı yaptık.Türkiye'de artık hükümet yönetme şekli değişmiştir. Hizmetin şekli de değişmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız hükümet etme ve hizmet etme şeklini bu şekilde ayarlamıştır."

KUNDAKLAMANIN CEZASI MÜEBBETTİR

Bursa Kestel'de aktif bir yangın olduğunu ve orman yangınlarının geçen yıldan bu yana yüzde 30 arttığını bildiren Pakdemirli,  "Yangınların bir kısmı meteorolojik, bir kısmı ise kasıtlı olarak yakıldıklarını biz de düşünüyoruz. Zaman zaman bulgular da oluyor. Bunlar yakalandıkça da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ormanı kasıtlı yakmanın cezası müebbet. Kusurlu yaksanız da yangından çıkan maliyet kişiye yükleniyor." dedi.

HATAY'DAKİ YANGIN İÇİN RANT İDDİASI

Hatay'daki yangın için 'rant' diyen bir vatandaşı eleştiren Pakdemirli, "Allah'ın dağı bunun neresi rant. Orası yeniden eski görüntüsüne kavuşması için ağaçlandırılacak. Ancak eski görüntüsüne kavuşması uzun yıllar alacak. İmar iddiası; Ucuzlatmak, mesnetsizlik ve cahillik..." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE AVRUPA'NIN BİRİNCİSİ

Pakdemirli, pandemi neticesinde dünyada market rafları boşalırken bu durumun Türkiye'de yaşanmadığını söyleyerek, "Sadece tek tük bir kaç üründe azalma oldu ama hepsinin yeri doldu. Diğer yandan da üretim devam etmeliydi. Herkes evde oturup virüsün yayılmasını engellemeye çalışırken, biz tarım işçilerinin çıkmasını sağladık korunaklı bir şekilde çalışarak üretimi artırdılar." dedi.

Pakdemirli, sağlam tarım altyapısı sayesinde Türkiye'nin hiçbir problem yaşamayacak ilk 10 ülke arasında bulunduğunu söyleyerek, "Gelişmiş altyapı sayesinde Türkiye'de gıda ile bir problem yaşanmadı, yaşamayacak. Gıdayı ihraç eden ülkelerin en başında gelecek." dedi.

SAMAN İHRACINA DEĞİNDİ

Saman ihracatıyla ilgili olarak yorum yapan Bakan Pakdemirli, Kemal Kılıçdaroğlu'na da göndermede bulundu.

Açıklama şu şekilde:

"Saman en pahalı olduğu dönemde 1 liraydı. Bunu ithal etmek hiçbir zaman mantıklı değildi. Burada bir ithalat varsa, sıkıntılı bir şey olmuş olabilir. Saman gibi bir ürünü ithal etmek mantıklı değil, bir takım özel yatakları var bunlar ithal ediliyor olabilir bunların fiyatları da yüksektir. Sayın Kılıçdaroğlu ile de polemik oldu. Önüne koymuşlar samanı 200 lira. İnekler et yemiyor ama bonfile fiyatına. O bile 100 lira. Önüne 30 kilo saman koymuşlar fiyatı 200 lira. bunlar iyi niyetli değil. Bizim Türkiye'deki üreticimizin moralini bozmaya kimsenin hakkı yok."