Tarım Kredi marketlerinin 30’u aşkın üründe yaptığı indirimli satışlar dün başladı. Açılış saatinden önce Tarım Kredi marketlerinin önüne gelen vatandaşlar, kapıların açılmasıyla birlikte indirimli ürünlerden alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Vatandaşlar; 5 litrelik sıvı yağları markasına göre 135 lira, 146 lira, 163 lira gibi değişik fiyatlardan alabildi. Toz şekerin kilosunun 22 liradan 17 liraya, 5 litrelik ayçiçeği yağı 163 liradan 147 liraya, patatesin kilosunun 9,75 liradan 7,95 liraya, kuru soğanın kilosunun ise 7,95 liradan 4,95 liraya düştüğü görüldü.

'STOK YAPILMAZSA FİYATLAR DAHA DA DÜŞER'

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, Tarım Kredi'ye ait Kooperatif Marketler'de 30 temel gıda ürününde bugün yapılan indirimlerin diğer marketlere örnek oluşturması gerektiğini söyledi. Üsküdar Kısıklı’daki Tarım Kredi Kooperatif Market'te indirimli fiyatları inceleyen Ağaoğlu, “Diğer zincir marketler de referans fiyatı oluştururken bugün kendilerine Tarım Kredi Kooperatifleri'nin fiyatlarını referans alsınlar. Hatta onunla yarışsınlar” dedi. Ağaoğlu, vatandaşlara toplu alımdan kaçınma uyarısında bulundu: “Sabah erken saatlerde, mağaza açılmadan kuyruk olan vatandaşlar hiç istemediğimiz, yapmamaları gereken şeyi yaptılar. O yapmamaları gereken şey toplu alım. Toplu aldılar. Ucuz buldular. Ama vatandaşlar arz talep dengesini kendi aleyhlerine olacak şekilde zorladılar. Vatandaşlara sesleniyorum; bu fiyatlar daha da düşecek, indirim yapılan ürün çeşitleri daha da artacak. Bu nedenle fazla almasınlar azar azar alsınlar. İhtiyaçlarından fazla almaları piyasada fiyatların yükselmesine yol açabilir.”