Daily Mail'in haberine göre; Sasha Quanz, "Yeni Yaşamın Kökeni ve Yaygınlığı Merkezi"nin açılışında açıklamalar yaptı.

Quanz brifing verdiği sırada "1995'te meslektaşım Didier Queloz güneş sistemimizin dışındaki ilk gezegeni keşfetti" dedi.

Quanz'a göre, güneş sisteminin dışında yaşam bulmak için kendisine koyduğu 25 yıllık zaman dilimi iddialı ama 'gerçekçi değil'.

Quanz ve ekibi, Extremely Large Telescope'un (ELT) bir parçası olacak, türünün ilk örneği olan orta-kızılötesi ELT görüntüleyici ve spektrografın (METIS) geliştirilmesine öncülük ediyor.

Yere dayalı cihaz, Şili'deki Avrupa Güney Gözlemevi (ELT) tarafından inşa ediliyor ve bu on yılın sonuna doğru tamamlandığında 130 fit genişliğinde bir aynaya sahip olacak ve bu da onu dünyanın en büyük optik teleskopu yapacak.

Astrofizikçi, "Enstrümanın birincil amacı, potansiyel olarak Dünya'ya benzeyen bir karasal gezegenin, en yakın yıldızlardan birinin etrafında ilk fotoğrafını çekmek" dedi.

Quanz, "Bu karasal gezegenlerin atmosferleri olup olmadığı ve bu atmosferlerin neyden oluştuğunu bilmiyoruz," dedi ve bu ötegezegenlerin birçoğunun tıpkı Dünya gibi yaşamı destekleyebileceğini de sözlerine ekledi.