Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, 28 Şubat sürecinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çiler, "Sayın Cumhurbaşkanı Demirel tarafından bana ve Sayın Erbakan'a, 'Asker ayakta' şeklinde mesajlar iletilmeye başlandı. Hatta bu tehditler öyle boyutlara geldi ki evlatlarım, ailem hedefteydi. 'Ne yapacaksanız bana yapın, ipim cebimde' dedim" ifadelerini kullandı.

TANKLAR YÜRÜTÜLDÜ

"Refah Partisi'nin gelmesi istenmiyordu" diyen Çiller, Refah Partisi'nin laik karşıtı eylemlerin odağı olduğu yönünde bir algı yaratıldığını söyledi. Sincan'da yürütülen tanklarla ilgili, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le görüştüğünü belirten Çiller, "Demirel'e, 'Sincan'dan tanklar geçiyor, eğer bu hükümete bir uyarı ise bunun yasal bir dayanağı yoktur ve bir işlem yapılmak zorundadır. Bunun için de Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) konuyu araştırması ve yasal süreci başlatması lazım' dedim. Kendisi ise bana 'Komuta zincirini bir daha bozdurmam' dedi" ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİDE BİRLİK


Çiller şunları söyledi: "Millet ne yaptı? Bizleri tasfiye etti ve AK Parti iktidarına şans verdi ve onlar da darbeleri bitirdiler. Vesayet dönemini bitirdiler. Şimdi bize düşen yine demokrasinin yüksek platformunda birleşmek burada, herkese yer var. Darbeleri, vesayet dönemini bitirdik ama henüz birleşmedik, topyekun birleşmeyi yine burada yapabiliriz. Çünkü hepimiz için tek bir Türkiye var."