Cumhurbaşkanlığı adaylığının konuşulduğu ilk toplantıda altılı masada kriz çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer 4 parti tarafından aday göstermesine karşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerini masaya getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adının kendisine dayatılması ve önerisinin hiçbir şekilde tartışılmasını ileri sürerek masadan kalktı.

Ertesi gün düzenlediği basın toplantısında ise köprüleri tamamen atan Akşener, sert bir üslupla masayı hedef aldı.

"MASUM DEĞİLLER"

Masa yoluna 5'li olarak devam ederken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığı için işaret ettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın masum olmadığını belirtti.

Sözcü televizyonunda (SZC TV) katıldığı programda konuşan Özcan, "...ikinci dayatma da Sayın Akşener'in dayatması. İki belediye başkanımızı aday gösteriyor. Bizim başkanlarımız ne kadar masum o da tartışılır. Acaba Sayın Akşener'e sinyal verdikleri için mi o da isimlerini ortaya attı? Ben bu konunun cevabını da çok merak ediyorum. Tarih ilerde yazar diye ümit ediyorum" dedi.

"SAĞDA SOLDA PR ÇALIŞMASI YAPTILAR"

Hem İmamoğlu'nun hem de Yavaş'ın "Genel Başkanımız aday" deyip kendi adlarına sağda solda PR çalışmaları yürüttüğünü söyleyen Özcan, "Açık söyleyeyim. Bütün Türkiye biliyor. İki belediye başkanının da cumhurbaşkanı adayı olmak için 1, 1.5 yıldır PR çalışmasını yaptığını herkes biliyor. Sağır sultan bile biliyor. Bunu sadece kimse dillendiremiyor. Sayın Genel Başkanımız da Sayın Akşener de biliyor. Ben Sayın Akşener'in tecrübeli bir siyasetçi olarak bu isimleri durup dururken ortaya atmış olabileceğini düşünmüyorum. Hem 'Genel Başkanımız adaydır' deyip hem de sağda solda PR çalışmaları yapılmasını çok ahlaki bulmadığımı paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"KILILÇDAROĞLU İSMİ DAHA FAZLA TARTIŞILMAMALI"

Özcan ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının bu saatten sonra tartışmanın seçime giden süreçte muhalefete daha çok zarar vereceğini sözlerine ekledi.