Tam kapanma biterken normalleşmeyle ilgili son dakika haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Detayların yavaş yavaş belli olduğu yeni normal ile ilgili gündemde olan maddeler de belirenmeye başladı. Buna göre üçüncü pik sonrasında Türkiye aldığı tam kapanma tedbirleri biterken ne zaman başlayacağı merak edilen yeni normalleşme düzeni de kapısını aralamaya başladı.

 

PANDEMİDE 3. DALGA ETKİSİNİ ÜZERİMİZDEN ATIYORUZ

Türkiye'nin pandemide üçüncü dalganın atlatılması için aldığı önlemlerin sonuçları ortaya çıkmaya başladı. İstanbul'da vaka sayıları yüzde 35, yatan hasta sayısı yüzde 25 geriledi. Üçüncü dalganın merkezi İstanbul'daki düşüş Türkiye geneline de yansıdı. Testlerdeki pozitiflik yüzde 6.3'lere geriledi. Böylece son üç ayın en düşük oranı oldu.

 

Edinilen bilgiye göre Kapanma ile birlikte can kayıpları yüzde 12, ağır hasta sayısı da yüzde 3 azaldı. Kapanmanın tam sonuçları ise perşembe ve cuma günleri ortaya çıkacak. Yani önümüzdeki iki gün çok kritik. Çünkü bu tür kararlarda net sonuçlar iki hafta içinde alınabiliyor.

Tam kapanmanın ardından geldiğimiz noktaya göre ise salgında vaka seyrinin 8 -9 binlere gerileyebileceğini düşünüyoruz.

Alınan bilgilere göre turizm sezonununda da açılma yaklaşırken konuyla ilgili tedbirler alınmakta.  Sezonun sorunsuz şekilde ilerleyebilmesi adına otellerde özel denetimciler görev yapacak