Salgın nedeniyle ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi amacıyla hükümetin verdiği destekler tam kapanma döneminde de devam edecek.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi amacıyla sağladığı gelir kayıbı, ciro kayıbı, kira ve sigorta prim destekleri, perşembe akşamından itibaren başlayacak.

Kovid-19 salgını sebebiyle dünyanın çok sayıda üretim ve tedarik zincirleri olumsuz etkilendi.

Salgının Türkiye'de de meydana çıkmasıyla yaşama geçirilen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbirleri" kapsamında uygulanan muhtelif sağlanan desteklerle ticaret erbabının mali yönden korunması amacıyla Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda bakanlık ve kurum kapsamlı adımlar atıldı.

Salgın sebebiyle ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi amacıyla Gelir Kaybı Desteği, Kira Desteği ve Ciro Kaybı Desteği hazırlandı.

Bu kapsamda, 133 meslek kolunda 3 ay süre ile aylık 1000 lira olarak sağlanan "Gelir Kaybı Desteği"nden 23 Nisan itibarıyla 1 milyon 33 bin 589 şahıs yararlandı. Bu çerçevede yapılan ödeme tutarı 3 milyar liraya ulaştı.

"Gelir Kaybı Desteği"ne dair şartlara haiz, iş yerleri kira olan 160 bin 65 şahsa 3 ay süre ile büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira olmak üzere toplam 250 milyon 518 bin 870 lira kira desteği yapıldı.

"Ciro Kaybı Desteği" kapsamında da yiyecek ve içecek pazarında etkinlik gösteren 6 bin 798 işletmeye verilen destek tutarı 15 Nisan itibarıyla 73 milyon 297 bin 105 lira olarak kayıtlara geçti.