Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını duyurdu.

Ali Erbaş programda yaptığı duyuruda "Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan evvel de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve süre namazlarımız kılınıyor" şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan 'İyilik Vakti' programının konuğu oldu. Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) yardım faaliyetleri ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erbaş, İdlib'te insanların çok zor şartlar altında yaşadıklarını belirterek, "3,5 milyon insan, derme çatma çadırlarda elektrik, susuz, yani insan için gereksinim olarak gördüğümüz ne varsa onların olmadığı bir mekanda yaşadığını düşününüz. İşte biz, Türkiye Diyanet Vakfı olarak devletimiz olarak diğer sivil toplum kuruluşları olarak ne kadar insana ulaşabiliyorsak onların hiç olmazsa zaruri gereksinimlerini karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

'ZEKAT HESAPLAMA İÇİN UYGULAMA GELİŞTİRDİK'

İslam'ın bir denge dini olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, "Bu dengeyi ibadetleri ile emirleri ile kuruyor. Bu dengeyi bozacak olan davranışları da yasaklıyor. Tekrar ediyorum, İslam dini yeryüzünde insanlar arasındaki dengeyi, huzuru, barışı, birlikte hayata, birlikte huzur içinde hayata anlayışını yapmak amacıyla ilkelerini oluşturmuş" diye konuştu. Başkan Erbaş, TDV'nin yurttaşların zekatlarını hesaplayabilmeleri amacıyla bir program geliştirdiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımız, kardeşlerimiz zekatını nasıl hesap edebilecekler? Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfımızın internet sitelerinde zekat hesaplama butonu var. Zekat hesaplama butonuna tıkladığınız vakit o yönlendiriyor. Bugün biz talimat verdik, tüm müftülüklerimizin internet sitelerinde de bu zekat hesaplama butonu olacak. Oradan yapabilirler ya da en yakın müftülüğe gider kardeşlerimizin zekatını müftülükte arkadaşlarımız hesaplarlar" ifadesini kullandı.

'CAMİLERİMİZ AÇIK'

Başkan Erbaş, tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirterek, şu şekilde konuştu:

"Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan evvel de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve süre namazlarımız kılınıyor. Şu bir senedir defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok hassas davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Tüm kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an evvel kurtulalım inşallah"