Türkiye'de tam kapanma ardından tekel bayiler üzerinden algı operasyonu çekilirken, çok sayıda ülkede salgın döneminde alkol kullanımı ya yasak ya da kısıtlı.

Türkiye, Kovid-19 salgınını denetim altına almak tam kapanmaya gitme kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından, 29 Nisan saat 19.00'dan 17 Mayıs sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiğini açıklamıştı.

TEKEL BAYİLER ÜZERİNDEN ÇARPITMA

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, bütün iş yerlerinin faaliyetlerine ara vermesi kararlaştırılırken, bu yerler arasında tekel bayilerinin de bulunması münakaşa yarattı.

BİRÇOK ÜLKEDE BENZER KARAR ALINDI

Karar ardından "alkol yasaklanıyor" ve "kişisel haklara müdahale ediliyor" şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yapılan kapanma süreçlerinde çok sayıda ülkede alkol satışı ve kullanımının kısıtlanması ya da yasaklanmasına yönelik karar alınıyor.

SOYLU: BU KONUDA SORU İŞARETİ YOK

Bu sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, tekel bayilerinin açık olup olmayacağıyla alakalı bir soruya "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu yönden hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" şeklinde konuştu.