İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, salgın sebebiyle risk altında olduklarını ifade ederek taksici esnafının aşılanmasını talep etti.

Dünyayı sarsan pandemiye karşın İstanbul'da taksiciler, günde 750 bin ile 1 milyon arasında yolcu taşıyor. Bu da taksicilerin en çok etkilenen meslek gruplarından biri olmasına sebep oluyor.

Taksiciler, her gün bir meslektaşlarını koronavirüs sebebiyle kaybettiklerini ifade ederek bir an evvel aşı olmak istiyor.

"HASTALARI BİZ TAŞIYORUZ"
Sağlık çalışanlarından sonra en riskli meslek gruplarından birinin taksiciler olduğunu dile getiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Pandemi sürecinde yüzde 50’e yakın iş kaybımız oldu. Taksiciler olarak pandemi sürecinde çalışan en riskli meslek grupları arasındayız. Vatandaşları hastaneye biz taşıyoruz, hastaneden biz alıyoruz. Bu süreçte, aksiciler Esnaf Odası olarak tüm araçlarımızı haftada bir defa dezenfekte ediyoruz. Ayrıca her aracımızda maske, dezenfektan ve kolonya var. Araçlarımıza maskesiz yolcu katiyen kabul etmiyoruz. Araçlarımıza üç şahıstan çok yolcu almıyoruz." şeklinde konuştu.

Taksiciler aşı önceliği istiyor: Her gün bir meslektaşımız ölüyor

"AŞILAMADA ÖNCELİK İSTİYORUZ"
Sağlık çalışanlarından sonra ilk aşılanması gereken grubun taksi şoförleri olduğunu öne süren Aksu, "Sağlık Bakanlığımızdan en acil şekilde taksici esnafımızın aşılanmasını istiyoruz. Hatta taksiciler için aşılanma konusu ile ilgili biraz geç kalındığını düşünüyorum. Çünkü taşıdığımız yolcunun pozitif olup olmadığını bilemiyoruz. Vatandaşa 'testini göster' deme gibi bir hakkımız yok. Onun için taksiciler olarak çok riskli bir ortamda hizmet veriyoruz. Araçlarımızın içi ise sosyal mesafe kurallarına çok uygun değil. Biz her yolcuyu taşımak zorundayız. 'Koronavirüslü olduğunuz için yolcu alamıyoruz' diye bir lüksümüz yok." diye konuştu.

"HER GÜN BİR MESLEKTAŞIMIZ ÖLÜYOR"
Pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşadıklarını altını çizen taksici Mustafa Aktürk, "Bilinçsiz müşteriler ,yasak olduğunu söylememize karşın ön koltuğa oturmak için diretiyor. Her gün bir taksici arkadaşımızın üzücü haberini alıyoruz. Taksicilere bir an evvel aşı sırası gelmeli. Sonuçta sabahtan akşama kadar insanlarla temas halindeyiz." diye konuştu.