Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan B.I adlı bir kızı taciz ettiği ileri sürülen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş'ın hakkındaki iddialardan ötürü başlatılan soruşturması çerçevesinde Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine gerek olmadığı belirlendi.

KIZI SÖZLERİYLE TACİZ ETTİ, SAÇINI OKŞADI

CHP üyesi olan mağdur kız, CHP Genel Başkanlığı'na bir mektup göndermiş, mektubunda CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş tarafından tacize uğradığını belirterek bir arkadaşı ile birlikte gittiği hukuk bürosunda Bektaş'ın kendisine, "Çok güzelsin", "Akşamları bir yere takılıyor musun?", "Erkek arkadaşın var mı?" şeklinde sorular sorduğunu söyledi.

Kız bütün bunlardan sonra kendini rahatsız hissedip oturduğu yerden kalkınca Bektaş'ın uzanıp saçlarını okşadığını ileri sürmüştü.

CHP TACİZCİYİ SAVUNDU: DİSİPLİNE SEVK EDİLMESİNE GEREK YOK

CHP Genel Merkezi de, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş hakkındaki soruşturma da bir karara vardı. Bu doğrultuda hakkında taciz iddiaları bulunan Bektaş'ın, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine gerek olmadığı ifade edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kendilerinin onayı ve bilgisi doğrultusunda olay bütün taraflarıyla incelendiğinde CHP olarak ortada iddia edildiği gibi bir durumun söz konusu olmadığını gördük. Bu doğrultuda il başkanı ile alakalı herhangi bir disiplin soruşturması yapılmasına ihtiyaç olmadığı kanaatine vardık. il başkanımız görev başındadır."