Adını Cumhuriyetten aldığı halde türlü rezilliğin baş kahramanı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki taciz ve tecavüz olaylarının ardı arkası kesilmese de, CHP'li yöneticilerin bu konuda üç maymunu oynamayı tercih etmesi dikkat çekmişti.

CHP YÖNETİMİ TACİZLERE KARŞI SESSİZ

İlk olarak Maltepe'de patlak veren olayların bir o kadar daha arkasında olduğu anlaşılmasına rağmen ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ne de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi. CHP yönetimi, 'sus, üzerini kapat' taktiğini kullanmaya devam ediyor.

CHP'DEKİ YÜZ KIZARTICI TACİZ VAKALARI

- Maltepe CHP İlçe Başkan Yardımcısı Umut K

Genç bir kızı zorla restoranda kapattı, saçlarından sürükleyerek tuvalete götürüp darp ettikten sonra cinsel saldırıda bulundu. Kartal Belediyesi bünyesinde şoför olmasına rağmen kısa bir zaman içinde CHP il teşkilatında yer bulmasına Canan Kaftancıoğlu'nun destek çıktığı ve bu skandalın üstünü kapatmaya çalıştığı öğrenildi.

- CHP Ümraniye Gençlik Kolları eski Başkanı G.Ö.A.

Ümraniye CHP Gençlik Kolları üyesi 20 yaşındaki D.A adlı mağdur kızın CHP Ümraniye Gençlik Kolları eski Başkanı G.Ö.A. tarafından tacize uğradığı iddia edildi. Şüphelinin 5 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianame düzenlendi. CHP bu rezilliğe sessiz kaldı, kamuoyu baskı gösterince tam 7 ayın ardından şüpheliyi görevden uzaklaştırdı.

- Sultangazi CHP İlçe Başkanı M.P.

Yardım edeceği bahanesiyle bir kadını ofise çağırıp tecavüz etmeye kalktığı iddia edildi. CHP yönetimi bu konuda yine sessiz kalmayı tercih etti.

- Tokat'ın eski CHP Milletvekili Feramüz Şahin

Evli bir kadına cinsel saldırıda bulunması sebebiyle 6 yıl hapis cezası aldı.

- Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay

Aydın'da kendisinden iş talep eden S.T. adlı kadına, belediye meclisi üyesi arkadaşlarının sahibi olduğu bir çiftlikte tecavüz etmekle suçlandı. Hakkındaki dava sürüyor.

- Bitlis CHP İl Başkanı V.U.

Sekreteri olarak görev yapan H.D.C. adlı kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesi ile başkent Ankara'da yargılanıyor.