Mardin Bağımsız Milletvekili ve eski HDP'li Tuma Çelik nitelikli cinsel saldırı suçuyla yargılanıyor. Vekil Tuma Çelik'in soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Soruşturma Bürosu'nca başlatılan ve yürütülen soruşturmada Tuma Çelik'in önce dokunulmazlığı kaldırıldı, ardından Çelik'ten doku ve kan örnekleri alındı. Tuma Çelik, savcılıkta verdiği ifadesinde tüm suçlamaları reddeti.

Tuma Çelik hakkında tecavüz iddiaları

Eski HDP'li olan Tuma Çelik'in yerel seçim hazırlıkları esnasında D.K. adındaki bir kadına tecavüz ettiğine ilişkin iddialardan ötürü hakkında soruşturma başlatılmış, ardından vekilliğinden ötürü gelen dokunulmazlığın düşürülmesi için işlem başlatılmıştı. 'Tehdit' ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından ötürü fezleke düzenlenen Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı. Tuma Çelik hakim karşısında yargılanacak. 

 

Hakkındaki tüm suçlamaları reddetti

Tecavüzle suçlanan Tuma Çelik ve mağdur olduğu iddia edilen D.K'dan kan ve doku örnekleri alındı. Alınan örnekler adli tıpa gönderildi. Tuma Çelik ise savcıya verdiği ifadesinde, hakkında gündemde olan tüm suçlamaları reddetti.