Türkiye ile ilgili çarpıcı bir açıklama Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'dan geldi. Szijarto, Avrupa'nın güvenliği hususunun önemli ölçüde Türkiye'nin ellerinde olduğunu söyledi.

ÇAVUŞOĞLU İLE ORTAK BASIN TOPLANTISI

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında açıklamada bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile olan sorunların ancak diplomasi ve diyalog yöntemleriyle çözüme kavuşturulabileceğine dikkat çekti.

Szijjarto ise, "Beğensinler veya beğenmesinler, Avrupa'nın güvenliği, önemli bir ölçüde Türkiye'nin ellerinde durmaktadır." ifadelerine yer verdi.

DÜRÜST BİR ARABULUCU ROLÜ ÜSTLENMELİ

Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan ve Türkiye arasındaki Doğu Akdeniz geriliminde AB'nin dürüst bir şekilde arabuluculuk rolünü üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

TÜRKİYE EN BAŞINDAN BERİ DİPLOMASİYİ SAVUNUYOR

20 Ekim 2020 tarihinden beri kışkırtıcı eylemlere devam eden Yunanistan, sürekli olarak masadan kaçarken Türkiye, olayların en başından beri masada toplanılmasını, olayların diplomatik yollarla çözülmesinden yana olduğunu savunuyor. 

Çavuşoğlu ise, bu konuyla ilgili olarak, AB'nin istediği takdirde Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) masaya getirebileceğini, ancak bunun gerçekleştirilmediğini ifade etti.