Adana merkezli 16 ilde Adana il Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında swinger (eş değiştirme) yöntemini kullanarak fuhuş yapan gruplar yakalandı. Ekipler savcılıktan alınan izin doğrultusunda söz konusu şüphelileri 6 ay teknik ve fiziki takibe aldı.

Bu bağlamda 35 evli çift, 1 trans birey ve 3 kadın olmak üzere toplamda 74 şüphelinin Türkiye genelindeki evleri gezerek para karşılığı grup halinde cinsel ilişkiye girdikleri öğrenildi. Gelen son dakika bilgisine göre ise olayların yaşandığı evlerde çocukların bir odaya toplanıp kilitlendiği, fuhuş bitinceye kadar orada tutulduğu öğrenildi.

500 POLİSLE BASKIN YAPILDI

Polisler, adreslerini belirledikleri şahıslar için geçtiğimiz gün Adana merkezli, Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Afyon, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Kars, Denizli, Burdur, Şırnak ve Edirne'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda, tespit edilen 80 adrese baskın yapıldı. Baskınlara 500 polis eşlik etti ve bu bağlamda 69 kişi gözaltına alındı.

Aramalarda uyuşturucu maddeler ve silah ele geçirildi

Operasyonlarda evlerinde bulunamayan şahısların yakalanması adına çalışmalar devam ederken, fuhuşlardan 44 kadının mağdur edildiği bildirildi. Polisler, söz konusu adreslerde yaptıkları aramalarda uyuşturucu haplar, hint keneviri, fantezi malzemeleri, esrar ve silah buldu.

Çocukları fuhuş esnasında odaya kilitliyorlar

Grup halinde ilişkiye giren sapkınların sosyal medya platformları vasıtasıyla birlirlerine müstehcen fotoğraflar attıkları ve birbirlerini "kelle" tabiri ile tanımladıkları öğrenilirken; fuhuş yapılan evlerde bulunan çocukların toplanarak bir odaya kilitlendiği, fuhuş bitene kadar odada zorla tutulduğu belirlendi.