ABD merkezli otomotiv üreticisi Ford, küresel seviyede devam eden yarı iletken darlığı sebebiyle Almanya'daki iki fabrikasında üretime ara verdiğini duyurdu.

Otomotiv ve teknoloji şirketlerini vuran çip krizi, fabrikalarda üretimi engellemeye devam ediyor. ABD'li otomotiv üreticisi Ford, Avrupa'daki fabrikalarında üretime ara verme kararı aldı.

Küresel seviyede yaşanan çip krizi nedeniyle alınan karar, şirketin Almanya'daki Köln ve Saarlouis tesislerini etkileyecek.

Ford'dan mevzuya dair yapılan bildirimde, "Küresel yarı iletken piyasasındaki durum gerginliğini koruyor ve bütün tahminlere göre önümüzdeki aylarda da bu tür olmaya devam edecek ve bu da arz darboğazlarına sebep olacak" denildi.

Bildirimde, kaybedilen üretimin önümüzdeki dönemde telafi edileceği ve müşteriler tarafından daha önceden sipariş edilen araçlara öncelik verileceği kaydedildi.

Ford, Köln'deki 15 bin işçisinin aşağı yukarı üçte birinin 3 Mayıs'tan 18 Haziran'a ve 30 Haziran'dan 9 Temmuz'a kadar kısaltılmış çalışma saatlerine tabi tutulacağını açıklarken, üretimin 16 Ağustos'ta tekrar başlayacağını açıkladı.