İnsan sağlığı açısından en besleyici ve değerli bir sıvı olan süt, marketlerden hazır olarak satın alınabildiği gibi süt üreticilerinden çiğ olarak da temin edilebilmektedir. Özellikle çocuklarda kemik gelişimini destekleyen, yetişkinlerde de ileriki yaşlarda oluşabilecek kemik sorunlarına karşı koruma sağlayan süt, temel gıdalardan biridir. Yüksek oranda içeriği protein ve kalsiyum ile vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini karşılayan süt, doğru koşullarda muhafaza etmek çok önemlidir. 

-Pastörize sütlerin raf ömrü, ambalajı açılmadan, buzdolabında saklandığı takdirde, 5 ile 7 günlük ömrü bulunur. Bazı uzmanlara göre bu süre 3- 21 gün olarak da belirtiliyor. Ama ambalajı açıldığında dayanma süresi kısalır, 1-2 gün arasında değişir.

-Buzdolabında saklarken koyduğunu yer çok önemlidir. Mutlaka alt rafta, rafın arkasında bir yerde saklayın. Çünkü kapıda olan raflarından birinde süt saklarsanız o kısım her zaman daha sıcak olduğu için ve sık sık kapı açıldığı için sütün hızlıca bozulmasına neden olacaktır. 

-UHT sütler yani marketlerden satın aldığınız ambalajlı sütler, ambalajı açılmadan oda ısısında 3 ay kadar saklayabilirsiniz. 

Sütün bozulmaması için:

- Süt ve süt ürünleri buzdolabı koşullarında 0-4 C de muhafaza etmeniz gerekiyor. 

- Süt ve bütün süt ürünlerini buzdolabına koyduğunuz zaman kapalı bir kapta veya orijinal ambalajında saklamanız önemlidir. 

- Uzmanlara göre sütü asla derin dondurucuda muhafaza edilmemesi gerekiyor. 

- Ayrıca sütü oda sıcaklığında uzun süre bekletmeyin. 

- Pastörize veya UHT sütlerin evlerde tekrar kaynatılmasına gerek yoktur. İstenirse 45-50°C ye kadar ısıtılabilir.