Geçtiğimiz günlerde sosyal medya sayesinde ortaya çıkan iğrenç görüntülerde Konya'da bulunan bir süt toplama merkezinde çalışan işçi 23 yaşındaki Emre Sayar'ın süt tankeri içinde banyo yaptığı, 31 yaşındaki Uğur Turgut'un da bu görüntüleri çekerek yayınladığı tespit edilmişti.

Geçtiğimiz gün mahkemede hakim karşısına çıkan ikili tutuklanarak cezaevine gönderildi. Süt banyosu yapan Emre Sayar'ın mahkemedeki pişkin ifadelerine de ulaşıldı.

Emre Sayar: Böyle olacağını bilseydik yapmazdık

Mahkemede kendini savunan Emre Sayar, görüntülerin şaka amaçlı çekildiğini, direkt olarak sosyal medyaya değil de fabrikada çalışan kişilerden oluşan bir gruba gönderildiğini iddia etti.

Görüntülerin o gruptan alınarak sosyal medyada paylaşıldığını öne süren Emre Sayar, "Olayların bu noktaya geleceğini bilsek yapmazdık." ifadelerini kullandı.

Uğur Turgut ise tüm bunların şaka amaçlı yapıldığını söyledi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildiler

Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu bağlamda Emre Sayar ve Uğur Turgut, 'Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Firmanın faaliyetine son verildi

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'linin talimatıyla videonun çekildiği firmanın içerisinde denetim yaptı. Söz konusu firmaya 13 bin 934 TL'lik idari para cezası kesilirken firmanın faaliyetine de son verildiği açıklandı.