Kamuoyunun büyük tepkisini çeken süt banyosu skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Konya'daki bir süt toplama fabrikasındaki süt dolu kazanlardan birinde süt banyosu yapan ve onu cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ancak gelen yeni bir bilgiye göre tutuklu şahısların serbest bırakıldığı öğreildi. Süt banyosu yapan Emre Sayar ve görüntüleri kayıt altına alan Uğur Turgut, 5 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest kaldılar.

Süt değil dezenfektanlı su iddiası

Şahıslar hem nöbetçi hakim hem de savcının karşısında verdikleri ifadelerde tankın içinde süt olmadığını, içindeki maddenin dezenfektanlı sıcak su olduğunu ileri sürdü. Cumhuriyet Savcılığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, söz konusu firmadaki denetimlerine devam ediyor.

Emre Sayar ve Uğur Turgut tahliye oldu

Sütle banyo yaptığı görüntüleri sosyal medyada yayılan, bu sebeple vatandaşların gıda sektörüne olan tüm bakış açısını saniyeler içinde değiştiren Emre Sayar ve Uğur Turgut, 6 Kasım 2020 tarihinde 'Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti' suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Burada 5 gün kalan şahıslar dün akşam saatlerinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldılar.