İstanbul'da bulunan jandarma ekipleri tarafından çökertilen Suriyeli hacker şebekesinden ele geçirilen paraları kimse sahiplenmeyince ortada kaldı. Şüpheliler, paraların aleyhlerine delil olarak kullanılmasından korktukları için, değeri 30 milyon TL'ye kadar ulaşan döviz ve altınlardan, "Bunlar bizim değil, haberimiz yok." diyerek kurtulmaya çalıştı. Parayı kimse sahiplenmedi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir süredir yaptıkları takibin ardından geçtiğimiz haftada 13 kişiden oluşan Suriyeli bir 'hacker' şebekesini yakalayarak emniyete getirdi. Uluslararası çalışan hacker şebekesi, yine uluslararası alandaki Forex ile borsa alanında faaliyet gösteren bütün şirketleri menziline koymuştu.

TÜRKİYE'DE YAŞAYAN MÜLTECİLER ADINA HESAP AÇIYORLAR

Çete ek olarak sistemlerine kilit koydukları, şifrelerini ele geçirdikleri bu şirketlere şantaj uygulayarak da para alıyordu. Şebeke üyelerinin hesapları ise Türkiye'de 'geçici koruma' konumunda bulunan Suriyeli mülteciler adına açılıyordu.

Arapça konuşarak sıyrılabileceklerini sandılar

Hacker şebesi son kez Ürdün merkezli ve Londra borsasında hissesi bulunan bir şirketi hedef olarak belirlemişti. Ancak bu kez şirket durumu polislere bildirince, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube ekipleri harekete geçerek hacker çetesini takibe aldı. Telefonlarını dinledikleri çete üyeleri, tüm konuşmaları Arapça dilinde yaptıklarından ötürü yakalanamayacaklarını, konuşmalarını kimsenin anlayamacağını düşünüyordu.

PARALARI KİMSE SAHİPLENMEDİ

Kapalıçarşı'daki ofiste yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler, bu kadar yüklü bir meblağnın kaynağını açıklayamayacakları için parayı sahiplenmediler. Yakalanan şüpheliler, yakalandıkları ofisi yalnızca görüşmeler için kullandıklarını, söz konusu paradan haberleri olmadığını söyleyerek parayı sahiplenmediler.

Paralar hazineye aktarılacak

Bu suçlar, uluslararası düzeyde işlendiğinden ve işin içinde yabancı şirketler de olduğundan, diğer mağdur kişilerin kimlikleri tespit edilemedi. Parayı kimse sahiplenmediği için tüm meblağ hazineye aktarılacak.