10 yıldan fazla bir süre boyunca Ataşehir Belediyesi'nde görev yaptığı bilinen 46 yaşındaki Şeyda Yılmaz, 17 Eylül tarihinde 20 katlı bir rezidans binanın 8. katından 'atlayarak' yaşamını yitirdi. Yılmaz'ın yakınlarının verdiği ifadeler, kadının olay saatinde bulunduğu ofisin camının boyutu ve yere düştüğünde üzerinde hiçbir kıyafetin olmaması da bunun Şule Çet olayına benzer bir cinayet olup olmadığı şüphesini gözler önüne serdi.

OFİS SAHİBİ BİR MAGANDA

20 katlı rezidans bina 480 daireyi içinde barındırıyor. Dairelerin büyük bir kısmı iş yeri olarak kullanılıyor. Yılmaz'ın 17 Eylül tarihinde içinde bulunduğu daire ise, M.A.D. isimli bir şahsa ait olan ve ofis olarak kullanılan bir daire olarak kayıtlara geçiyor. Şahsın bir magazin sitesi ve nargile kafesi bulunduğu biliniyor. Ayrıca şahsın sosyal medya hesaplarında birçok silahlı fotoğrafı bulunuyor. 

DAHA ÖNCEDEN UYARI ALMIŞ

M.A.D. isimli şahıs, geçtiğimiz Mart ayında ofise taşındı. Öte yandan rezidansta bulunan diğer kişilerin yönetime şikayette bulunduğu, M.A.D.'nin çevreye rahatsızlık verdiği hasebiyle şahıs hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerektiğine dair talepte bulundukları öğrenildi. 

'GÜÇLÜ BİR KADINDI, İNTİHAR ETMİŞ OLAMAZ'

Şeyda Yılmaz'ın çocukluk arkadaşı T.T., bunun bir intihar değil cinayet olduğunu, Yılmaz'ın kendi ayakları üzerinde durabilen ve geçimini sağlayan bir kadın olduğunu ve oğlunu bu yıl fen lisesine gönderdiğini vurgulayarak, "Şeyda intihar edecek biri değildi." dedi.

CAMDAN ATLAMAK GÜÇ

20 katlı binanın 8. katındaki ofiste bulunan pencerenin boyutu yaklaşık olarak 35 santim açılabiliyor. Yapılan incelemelere göre, dışa açılan küçük boyutlu pencereden birinin aşağı atlamasının oldukça zor olacağı değerlendiriliyor.