Sultanbeyli Belediyesi tarafından organize edilen “Haydi Çocuklar Mahallede Etkinlik Var” programları Hasanpaşa Mahallesi’yle başladı.

Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği programlara mahalle sakinleri de katıldı.

Okulların tatil olmasının ardından çocuklar için birçok etkinlik düzenleyen Sultanbeyli Belediyesi, şimdi de tüm mahalle sakinlerini kapsayacak bir çalışmayı hayata geçiriyor.

“Haydi Çocuklar Mahallede Etkinlik Var” sloganıyla ilk program Hasanpaşa Mahallesi’nde yapıldı.

Bir sonraki program ise Akşemsettin Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. İlçenin 15 mahallesinde de yapılacak olan etkinlikler yaz boyunca devam edecek.

Etkinlikler dâhilinde; bilim şenliği gösterileri, Burak Abi ile Çocuk Şarkıları, konserler, kukla tiyatroları, Hacivat-Karagöz gösterileri, geleneksel sokak oyunları oynandı.

Çocuklar ve aileleri unutulmaz anlar yaşadı.

Etkinlik alanında çocuklarla buluşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Mahallelerimizin uygun alanlarında gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla çocuklarımız; vakitlerini eğlenerek ve öğrenerek geçiriyor. Bu etkinlikler çerçevesinde amacımız; çocuklarımızın yaz tatilini eğlenceli ve verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak. Aynı zamanda bu program, bir sosyal sorumluluk projesi anlamı da taşıyor. Biz bu organizasyonla birlikte mahalledeki komşuların, çocukların bir araya gelmesine vesile olarak mahalle kültürüne de katkı sağladığımızı düşünüyoruz.” dedi.

Diğer taraftan yaz spor okullarının ve hobi kurslarının da devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Okulların yaz tatiline girmesinin ardından bizler de programlarımızı oluşturduk. Çocuklarımızın daha verimli bir tatil dönemi geçirmesi için spor okullarımızı ve hobi kurslarımızı açtık. Çocuklarımız bizim için çok önemli ve çok kıymetli. Onlar bizim yarınlarımız. Gençlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz, programlarımız, etkinliklerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.