Yeni eğitim öğretim dönemi bugün başladı. İlköğretim 1. sınıf ve anaokulu öğrencileri bugün ders başı yaptı. Sultanbeyli’de günler öncesinden okulların bahçeleri, toplu kullanım alanları ve sınıflar Belediye tarafından dezenfekte edildi. Eğitim dönemine hazır hale getirilen okullar öğrencilerine kavuştu.

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENDİ

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen ders öncesinde kültürümüzün unutulmaz karakterlerinden Nasrettin Hoca, Karagöz ve Hacivat karakterleriyle pandemi sürecinde dikkat edilecek konular; çocuklara oyun eşliğinde aktarıldı. Ardından rehber öğretmenleri tarafından virüsten korunmaya yönelik uyulması gereken kurallar anlatıldı. Çocuklar oyunlar ve öğretmenleri eşliğinde hem eğlendi hem de virüsten nasıl korunmaları gerektiğini öğrendi.

'ÇOCUKLARIN SAĞLIKLA EĞİTİME DEVAM ETMESİ SON DERECE KIYMETLİ'

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli Belediyesi olarak eğitime her zaman destek verdiklerini ifade etti.

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde okullarda dezenfekte ve temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Keskin, "Okulunu özleyen yavrularımız için okullarımızı güvenli hale getirerek dezenfekte işlemi gerçekleştirdik. Rehber öğretmenlerimiz çocuklarımıza salgından nasıl korunabileceklerine dair bilgilendirme yaptı. Çocuklarımızın ilgiyle takip ettiği kadim kültürümüzün kahramanlarından Nasrettin Hoca, Karagöz ve Hacivat ile salgından korunmaya yönelik etkinlik düzenledik. Çocuklarımız hem eğlendi hem de virüse karşı bilinçlendi. İnşallah kurallara uyarak bu süreci en hafif şekilde atlatacağız. Tedbirler kapsamında gençlik merkezlerimizde de online eğitime başladık. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmesi bizim için son derece kıymetli." dedi.

Tüm öğrenci ve öğretmenlere sağlıklı ve başarılı bir dönem dileyen Başkan Keskin, pandemi kurallarına uyulmasını rica etti.