Antalya’nın Manavgat ilçesinde süren yangınların söndürülmesi için yapılan çalışmalara destek olmak amacıyla Sultanbeyli Belediyesi seferberlik başlattı. Belediye; su tankerleri, 7/24 soğuk içme suyu ve temel ihtiyaçları sağlayan soğuk hava aracı ile ilgili ekiplerini yangın alanına sevk etti. Alandaki ekipler sürekli olarak itfaiye araçlarına su takviyesi yapıyor, büyük bir özveriyle yangına müdahale ediyor.

Aydos Ormanı'nda Sıkı Denetimler

İlçe sınırları içerisinde bulunan Aydos Ormanı'nda olası bir tehlike durumunun önlenmesi için zabıta ekipleri, havadan ve karadan denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Diğer taraftan ilçedeki polis, orman ekipleri ve belediye çalışanları, Aydos Ormanı ve Teferrüç Tepe’de yangın riski oluşturan cam parçalarını topladı.

 

"Devletimiz ve milletimiz el ele, yaşanan bu zorluğun da üstesinden geleceğiz"

Devam eden yangınlara müdahale etmek üzere görevli tüm ekiplere kolaylıklar dileyen Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Bugüne kadar her zorluğu birlik olarak, birbirine kenetlenerek aşan bir milletiz. Bugün dünyanın birçok yerinde ve ülkemizin çeşitli noktalarında çıkan yangınlar doğayı tehdit ediyor, bu yangınlar aynı zamanda ciğerlerimizi de yakıyor. Yangınlar dolayısıyla ormanlarımız, birçok hayvan ve vatandaşlarımız zarar gördü. Yaşanan kayıplarımızdan dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. Yangının çıktığı andan itibaren devletimiz tüm imkânlarıyla afetlere müdahale ediyor, milletimizin yaralarını sarıyor. Vatandaşlarımız ise yine büyük bir dayanışma örneği sergileyerek imkanları dâhilinde yangından etkilenenlere destek oluyor. Biz de belediye olarak Manavgat’ta devam eden yangının söndürülmesine destek olma amacıyla araçlarımızı ve ekibimizi yangın alanına sevk ettik. Ekiplerimiz alanda, büyük bir özveriyle yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor." dedi.

İlçede bulunan Aydos Ormanı'nda da herhangi bir tehlike ihtimaline karşı sıkı denetimlerin yapıldığını belirten Başkan Keskin, "Ormanlar bizim en kıymetli hazinemiz. Onlara sahip çıkmak hepimizin sorumluluğunda. Herhangi bir tehlikeye karşı zabıta ekiplerimiz emniyet güçleriyle birlikte Aydos Ormanı'nda havadan ve karadan denetimlerine sıkı bir şekilde devam ediyor. Biz de çalışma arkadaşlarımızla birlikte Aydos Ormanı ve Teferrüç Tepe’de yangın riski oluşturan cam parçalarını topladık. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm hemşehrilerime ve orman kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Devletimiz ve milletimiz el ele yaşanan bu zorluğun da üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ülkemize baş sağlığı diliyorum. ” şeklinde açıklama yaptı.