Koronavirüs salgını aktif olarak etkisini sürdürüyor. Bu nedenle öğrenciler yeni okul yılını bilgisayar ve tabletleri başında karşılamak durumunda kaldı. Bazı öğrencilerin EBA TV'ye erişememesi söz konusu olunca Sultanbeyli Belediyesi, uzaktan eğitime katılım gösteremeyen öğrenciler için bir çalışma başlattı. Öğrencilerin eğitimden geri kalmamasını hedefleyen belediye, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan usullere uygun olacak şekilde EBA Destek Noktaları oluşturdu. 

ÇOCUKLAR İÇİN İYİLİK SEFERBERLİĞİ KAMPANYASI

Öte yandan belediye tarafından başlatılan bir kampanya da "Çocuklarımız İçin İyilik Seferberliği" kampanyası oldu. Kampanya kapsamında eğitim fırsatı eşitliği sağlanarak çocukların eğitiminin aksamaması için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda ihtiyacı olan öğrencilere destek olmak isteyen gönüllüler tarafından öğrencilere tablet hediye edilecek. Böylelikle öğrenciler derslerinden geri kalmayacak.

TABLET BAĞIŞI YAPMAK ÇOK KOLAY

Söz konusu kampanyaya bağışta bulunmak isteyen gönüllüler, iyilikseferberligi.com adresi üzerinden başvurru yapabilirler. 

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'den açıklamalar;

Eğitim alanında ilçenin çok önemli adımlar attığını belirten Hüseyin Keskin, "Çocuklarımızın sağlıklı şekilde eğitimlerini sürdürmesi bizim öncelikli meselemiz. İlçemizde hamdolsun eğitim anlamında bugüne kadar çok büyük çalışmalar yaptık. Dünya olarak zorlu bir süreçten geçsek de gençlerimizin eğitimi için belediye olarak canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizdeki okullar ve gençlik merkezlerimizde tedbirlere uygun EBA Destek Noktaları oluşturduk."

İhtiyaç sahibi öğrenciler aynı çatı altında buluşacak

"İlçemizde ikamet eden öğrencilerimiz bu destek noktalarıyla inşallah derslerinden geri kalmayacak. Diğer taraftan başlattığımız ‘Çocuklarımız İçin İyilik Seferberliği’ kampanyası ile ilçemizdeki gönüllülerle ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi iyilik çatısı altında buluşturacağız. İyilik gönüllülerimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize tablet hediye ederek eğitimlerine katkıda bulunacak. Öğrencilerimize tablet hediye etmek isteyen iyilik gönüllüleri iyilikseferberligi.com adresi üzerinden başvuru yapabilir."